Molton hoeslakens

Op zoek naar een molton?

Een molton is een essentiële matrasbeschermer die je als een hoeslaken om je matras heen trekt. Met het elastiek aan de rand blijft het molton hoeslaken keurig op zijn plek, zelfs als je een onrustige slaper bent en veel beweegt. Deze beschermende laag biedt weerstand tegen vocht, bacteriën, vuil en stof, waardoor je matras langer meegaat. In onze online winkel vind je verschillende opties voor optimale matrasbescherming.

Is een molton echt noodzakelijk?

Absoluut! Om de kwaliteit en duurzaamheid van je matras te waarborgen, is het van groot belang om het te beschermen tegen vocht, bacteriën, vuil en huisstofmijt. Door een molton te gebruiken, verleng je niet alleen de levensduur van je matras, maar blijft je bed ook droger, schoner en comfortabeler. Bovendien kun je een molton hoeslaken gemakkelijk op hogere temperaturen wassen. Daarom raden we altijd aan om een molton als matrasbeschermer te gebruiken. Daaroverheen leg je vervolgens een normaal hoeslaken, zodat je kunt genieten van een goede en gezonde nachtrust.

Materiaal van het molton hoeslaken

Een molton is eigenlijk een matrasbeschermer in de vorm van een hoeslaken. Moltons kunnen gemaakt zijn van natuurlijke en synthetische materialen, zoals katoen of polyester. Moltons worden aan één of beide zijden geruwd. Hierdoor ontstaat een zacht, wollig oppervlak dat prettig aanvoelt en uitstekend vocht absorbeert. Doordat de molton (transpiratie)vocht snel opneemt, blijft je matras langer fris en schoon. Door regelmatig je molton hoeslaken op hogere temperatuur te wassen, voorkom je bovendien de groei van huisstofmijt.

Maten van het molton hoeslaken

Molton matrasbeschermers zijn standaard wit van kleur. Dankzij het stevige elastiek rondom passen de molton hoeslakens perfect om je matras en blijven ze goed op hun plek. In ons assortiment vind je moltons in diverse maten. Van de kleinste maat 70x200 centimeter voor eenpersoons bedden tot de grootste maat 200x220 centimeter voor extra grote Lits jumeaux matrassen. Met behulp van de filters vind je gemakkelijk de juiste molton die bij jou past.

Hoekhoogte van het molton hoeslaken

Naast de lengte en breedte van je matras is ook de dikte van belang bij het kiezen van een passend molton hoeslaken. In ons assortiment bieden we verschillende modellen aan, geschikt voor standaardmatrassen en de wat dikkere matrassen tot 27 centimeter. Uiteraard bieden we ook moltons voor topper matrassen aan. Hiernaast hebben we ook nog molton boxspring hoeslakens met een hoekhoogte van 40 cm die speciaal geschikt zijn voor boxspring matrassen.

Molton Hoeslaken in drie verschillende kwaliteiten:

Slaaptrends heeft standaard drie verschillende kwaliteiten in haar assortiment.
  • Molton Extra zwaar en krimpvrij

    Een extra zwaar geweven molton van 225 gr/m2 en door zijn speciale sanfor behandeling is dit hoeslaken na een eerste wasbeurt nagenoeg krimpvrij. Het hoeslaken heeft afgezoomde hoeken en is geschikt voor matrassen tot en met 30 cm. Op aanvraag zijn ze ook beschikbaar voor dikkere matrassen.

  • Standaard Molton hoeslaken

    Het basic molton hoeslaken is eveneens van hoogwaardige kwaliteit katoen geweven maar met een gewicht van ca 180 gr/m2 is deze iets lichter. Deze molton is heeft rondom elastiek welke er voor zorgt ervoor dat deze altijd een uitstekende pasvorm heeft. Het hoeslaken is geschikt voor matrassen tot en met 25 centimeter.

  • Stretch Molton Hoeslaken

    Het stretch molton hoeslaken is niet geweven maar gebreid. Hierdoor is het hoeslaken rekbaar en daarmee wat flexibeler dan de moltons van 100% katoen. Het stretch molton hoeslaken bestaat voor 80% uit hoogwaardige katoen en 20% polyester. Het molton stretch hoeslaken is geschikt voor matrassen tot en met 30 cm hoogte.

Waterdicht molton hoeslaken

Als je wilt voorkomen dat transpiratievocht en bacteriën in je matras trekken, is een waterdicht molton hoeslaken de ideale oplossing. Vooral bij kleine kinderen die af en toe een ongelukje hebben tijdens het slapen, of bij incontinentie, kan een waterdichte molton uitkomst bieden. Het slaapcomfort verbetert en de levensduur van je matras wordt aanzienlijk verlengd.

Waterdichte moltons zijn speciaal ontworpen om je matras maximaal te beschermen tegen vuil en vocht. Hoewel je tegenwoordig nauwelijks nog verschil voelt tussen waterdichte moltons en normale hoeslakens, is het belangrijk om te onthouden dat matrasbeschermers niet bedoeld zijn als vervanging van je gewone hoeslaken. Vergeet dus niet om na de molton een mooi en comfortabel hoeslaken op je matras te leggen, zodat je ongestoord en gezond kunt slapen.

Molton kopen?

Een molton is eigenlijk onmisbaar om de kwaliteit en levensduur van je matras te waarborgen. Om dezelfde bescherming te bieden aan je hoofdkussen, raden we aan om ook een kussenbeschermer te gebruiken. Deze kussenslopen hebben dezelfde absorberende werking en zorgen ervoor dat je kussen langer fris en schoon blijft.

Bij Slaaptrends.nl vind je een ruime selectie moltons. Met behulp van onze filters kun je eenvoudig de verschillende maten en materialen vergelijken om te bepalen welk molton hoeslaken het meest geschikt is voor jouw bed. Zodra we je bestelling ontvangen, gaan we er direct mee aan de slag, zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van ultiem slaapcomfort.